Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Biosophy Blog

ΕΟΠΥΥ Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

ΕΟΠΥΥ Προϊόντα Χωρίς Γλουτένη

admin 22/11/2022 0
Παρακάτω θα βρείτε τις οδηγίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ σχετικά με την παροχή Προϊόντων Χωρίς Γλουτένη στους πάσχοντες από κοιλιοκάκη. Το παρόν ισχύει από 18/11/2022 και αντικαθιστά το έγγραφο ΔΒ3Η/433/566/οικ.15760 της 11ης Ιουνίου 2021.            ...
Διαβάστε περισσότερα
Βασιλόπιτα Χωρίς Γλουτένη

Βασιλόπιτα Χωρίς Γλουτένη

admin 21/11/2022 0
 Μια υπέροχη συνταγή για αρωματική Βασιλόπιτα Χωρίς Γλουτένη από την Άννα Χαλικιά της κουζίνας της Madame Ginger*. Βασιλόπιτα Χωρίς Γλουτένη Μερίδες: 12-14 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα Σκεύος: στρογγυλή φόρμα 28 εκ.  Υλικά για τη Bασιλόπιτα: 250γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου250γρ. ζάχαρηξύσμα από 1 πορτοκάλι3 αυγά150ml γάλα30ml κονιάκ600γρ. αλεύρι Mix C – Mix Pâtisserie Schär20γρ. μπέικιν πάουντερ1 κ.γ. κανέλα1 & 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη1/4 κ.γ. αλάτι Υλικά για το Στόλισμα: ζάχαρη άχνηαποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα ...
Διαβάστε περισσότερα
Κουραμπιέδες Χωρίς Γλουτένη

Κουραμπιέδες Χωρίς Γλουτένη

admin 20/11/2022 0
 Μια ακόμη Χριστουγεννιάτικη (ή όχι μόνο!) συνταγή από την Άννα Χαλικιά της κουζίνας του Madame Ginger* με τα θαυματουργά αλεύρια χωρίς γλουτένη της Schar.  "Βουτυράτοι, τριφτοί, λαχταριστοί κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη, φτιαγμένοι με το θαυματουργό αλεύρι Schär Mix it! δελεάζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς δοκιμαστές".  Κουραμπιέδες Χωρίς Γλουτένη Μερίδες: 25-30 μεσαίοι κουραμπιέδες. Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος). Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά. Υλικά: 500 γρ. αλεύρι Schär Mix it!340 γρ. βούτυρο φρέσκο3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ114 γρ. αμύγδα...
Διαβάστε περισσότερα
Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη

Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη

admin 19/11/2022 0
  Μήπως τα Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη είναι πιο νόστιμα από τα παραδοσιακά; Διαβάστε την εύκολη και υπέροχη συνταγή της Άννας Χαλικιά από την κουζίνα της Madame Ginger*. "Δε μπορούσα να πιστέψω οτι τα μελομακάρονα θα ήταν τόσο νόστιμα που θα ξεγελούσαν και ανθρώπους χωρίς δυσανεξία στη γλουτένη! Πόσο λάθος ήμουν…Τα μελομακάρονα βγήκαν πεντανόστιμα!" Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη  Μερίδες: 25-30 μεσαία μελομακάρονα. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά. Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά. Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά.  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Για τα Μελομακάρονα: 400 γρ. αλεύρι Schär Mix C175 γρ. λάδι (μισό ελαιόλαδο/μισό...
Διαβάστε περισσότερα
Θα φτιάξω Φύτρα! Σε Δισκάκια ή Βαζάκι;

Θα φτιάξω Φύτρα! Σε Δισκάκια ή Βαζάκι;

admin 10/06/2022 0
Θέλετε να φτιάξετε δικά σας φύτρα στο σπίτι, ας πούμε ποικιλίας Αλφάλφα και δεν ξέρετε τι να χρησιμοποιήσετε για τη διαδικασία. Βαζάκι ή Δισκάκια; Στο παρακάτω βίντεο, φαίνεται η διαδικασία βλάστησης φύτρων Αλφάλφα χρησιμοποιώντας και τα δυο. Για να δείτε πιο αναλυτικά τη διαδικασία χρησιμοποιώντας το Βαζάκι, δείτε το δεύτερο βίντεο. Παρακολουθήστε τα και επιλέξτε σίγουροι/ες αυτό που σας βολεύει καλύτερα! Δισκάκια και Βαζάκι:    Μόνο το Bαζάκι:  ...
Διαβάστε περισσότερα
Σπιτικό Παγωτό Μονόκερος

Σπιτικό Παγωτό Μονόκερος

admin 08/06/2022 0
 Πανεύκολο, χωρίς γάλα, χωρίς ζάχαρη! Tα παιδιά το λατρεύουν! Συστατικά: 3 μεγάλες κατεψυγμένες μπανάνες 150ml κρέμα καρύδας 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 κουτ. σούπας Ροζ Πιτάγια Σκόνη  1/2 κουτ. γλυκού Mπλέ Σπιρουλίνα Σκόνη Οδηγίες: 1. Σε ένα μπλέντερ, βάζετε τις κατεψυγμένες μπανάνες, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και 1 κουτ. σούπας Ροζ Πιτάγια, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο φυτικό γάλα, αν χρειάζεται λίγο υγρό).       2. Χτυπάμε την κρέμα καρύδας. Προσθέτουμε σε αυτή 1/2 κουτ. του γλυκού Μπλέ Σπιρουλίνα και ανακατεύουμε ξανά.    3. Βάλτε τ...
Διαβάστε περισσότερα
Smoothie Bowl με Μπλε Σπιρουλίνα

Smoothie Bowl με Μπλε Σπιρουλίνα

admin 15/07/2021 0
Μια απλή, όμορφη και ΜΠΛΕ συνταγή από την Mrs Soupe - 'Εμιλυ Βάγια! Η σπιρουλίνα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής όσο περνούν τα χρόνια. Έχει έντονο πράσινο ή μπλε χρώμα λόγω των συστατικών της. Αποτελείται κατά 55-70% από πρωτεϊνη και έχει την υψηλότερη φυτική πρωτεϊνη ανά γραμμάριο από οποιοδήποτε άλλο “υλικό”. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β12 ενώ έχει πολύ μεγάλη αντιοξειδωτική δράση.  Η Μπλε Σπιρουλίνα σε σκόνη της Raw Nice δίνει ένα εκπληκτικό μπλε χρώμα που μας φτιάχνει τη διάθεση!   Smoothie Βowl με Μπλε Σπιρουλίνα Ένα πολύ δροσερό και πεντανόστιμο smoothie bowl ιδανικό για πρωινό.  Είναι φυσι...
Διαβάστε περισσότερα
Τι είναι το Τσάι Matcha;

Τι είναι το Τσάι Matcha;

admin 15/06/2021 0
Πολλοί ακόμα αναρωτιούνται...τι είναι τελικά αυτό το τσάι Matcha;! Αντί να σας πούμε, επιλέξαμε να σας δείξουμε! Το βίντεο της Clearspring, της εταιρείας πρωτοπόρου στην παραγωγή τσαγιού Matcha, μας εξηγεί όλη τη διαδικασία παραγωγής του. Για να γνωρίζουμε όλοι πως φτιάχνεται αυτό το εξαιρετικά αποτοξινωτικό και ωφέλιμο για την υγεία πράσινο τσάι Matcha. Είναι Matcha και είναι Ceremonial Grade...η ανώτερη ποιότητα Matcha. Aπολαύστε το!    ...
Διαβάστε περισσότερα
Χλωροφύλλη για Τέλειο Δέρμα;

Χλωροφύλλη για Τέλειο Δέρμα;

admin 02/06/2021 0
                Υγρή Χλωροφύλλη κάνει «θαύματα» στην ακμή; Πρόκειται για μια νέα τάση που ξεκίνησε από το Tik Tok και έχει κατακτήσει τους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο! Και είναι τόσο μεγάλα τα οφέλη από τη χρήση της, που πολλές celebrities και beauty influencers δεν παύουν να μιλούν για τη χλωροφύλλη, προσθέτοντας μερικές πράσινες σταγόνες στο νερό τους κάθε πρωί! :) Η υγρή χλωροφύλλη κάνει ακόμη και τους δερματολόγους να μην πιστεύουν τα μάτια τους! Εσείς γνωρίζετε πόσο πολύ βοηθά την επιδερμίδα; Ας πιάσουμε το θέμα από την αρχή! Τι είναι η χλωροφύλλη; Η χλωροφύλλη είναι η πράσινη χρωστική ουσ...
Διαβάστε περισσότερα
Είναι καλό να τρώμε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση;

Είναι καλό να τρώμε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση;

admin 02/10/2020 0
 Είναι καλό να τρώμε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση; Χάδλα Παναγιώτα Βιολόγος, PhD Ιατρικής Σχολής Εδώ και πολλά χρόνια έχουν ενταχθεί τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση σε παραδοσιακές δίαιτες. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει διαδοθεί πολύ η φήμη τους. Ο λόγος είναι γιατί η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση , μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος φυσικής ενίσχυσης της υγείας του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Τα τρόφιμα αυτά είναι γεμάτα με προβιοτικά και συνειδητοποιούμε τα πλεονεκτήματα αυτών των φιλικών βακτηρίων για τη διατήρηση της καλής υγείας. Τα τρόφιμα που έχουν υπ...
Διαβάστε περισσότερα