Φύλλο Moringa Oleifera σε Σκόνη (100γρ) Green Bay
Το δέντρο Moringa είναι ένα φυτό εγγενές στη Βορειοδυτική Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν που τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται, πέρα από το φυσικό της χώρο, στην τροπική Αφρική, τη Νότια και Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Υπάρχουν 13 είδη δέντρου Moringa αλλά η Μoringa Οleifera είναι η πλέον δημοφιλής.
Παρόλο που διάφορα μέρη του δέντρου είναι κατάλληλα για πολλές χρήσεις, το Moringa Οleifera χρησιμοποιείται κυρίως ως μια πολύτιμη πηγή τροφής. Με αξιόλογη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, τα φύλλα του δέντρου έχουν προωθηθεί ως μέσο για την καταπολέμησητου υποσιτισμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε όλη την ιστορία του, εκτός από τη δυνατότητα να αντιστρέψει τον υποσιτισμό, έχει αποτιμηθεί για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να καθαρίζει το νερό.
Σαν φυτό, περιέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών σε μορφή τέτοια που το σώμα μας μπορεί να χρησιμοποιήσει. Συγκεκριμένα, περιέχει βιταμίνες όπως βιταμίνη Α (άλφα και βήτα-καροτίνη) Β, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, C, D, E, K, φολικό οξύ, βιοτίνη, μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρος, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, σελήνιο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνη (23γρ σε κάθε 100γρ σκόνης), τα 8 απαραίτητα και πλέον 10 αμινοξέα, 46 αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα.
Επειδή παρέχει στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την καταπολέμηση ασθενειών και την αναδόμηση των ιστών, τα φύλλα Moringa έχουν αναφερθεί ως ευεργετικά σε πλήθος ερευνών που αφορούν σε ιατρικά θέματα.
Τα φύλλα Moringa συλλέγονται ανα τακτά διαστήματα, πλένονται, στραγγίζονται και αποξηραίνονται στη σκιά σε βαθμούς μεταξύ 23 έως 30°C έως ότου γίνουν τελείως ξηρά και εύθραυστα. Στη συνέχεια, αλέθονται για να δώσουν τη λεπτή, χαρακτηριστική σκόνη.
Η σκόνη φύλλων Moringa μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες σαν καρύκευμα, χυμούς, smoothies και κάθε πράσινο μείγμα. Xρησιμοποιείται επίσης στο μαγείρεμα για να δέσει σούπες, σάλτσες, ντρεσινγκς και εξωτικά πιάτα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο ψήσιμο. Για παράδειγμα, στα μπισκότα, η σκόνη Moringa μπορεί να αντικαταστήσει το 10% ραφιναρισμένου αλευριού.
Χαρακτηριστικά Προϊόντος | |
Βιολογικό | ✓ |
Χωρίς Γλουτένη | ✓ |
Χωρίς Λακτόζη | ✓ |
Vegetarian | ✓ |
Vegan | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Ζάχαρης | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Αλατιού | ✓ |