Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Διάλυμα Βοτάνων για Ανακούφιση από το Στρες & Ενίσχυση Ντοπαμίνης 'Happiness Tonic' (59ml) Anima Mundi

Διάλυμα Βοτάνων για Ανακούφιση από το Στρες & Ενίσχυση Ντοπαμίνης 'Happiness Tonic' (59ml) Anima Mundi

Το Happiness Tonic της Anima Mundi έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στη σταθεροποίηση της ορμονικής λειτουργίας, της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης καθώς και για να προσφέρει καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Η φόρμουλα είναι ένα μείγμα προσαρμοσιογόνων βοτάνων βιολογικής ή άγριας καλλιέργειας, όπως η Ροδιόλα και η Ashwagandha, συνδυασμένα μαζί με ισχυρά βότανα χαράς* όπως το Βαλσαμόχορτο (St. Johns Wort), η Mucuna και η Αλμπιζία. Αυτά τα βότανα συνδυαστικά δημιουργούν μια δυνατή φυτική φόρμουλα που μπορεί να ανακουφίσει τον οργανισμό από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.

*Τα «βότανα χαράς» είναι βότανα που χρησιμοποιούνται για τις ρυθμιστικές τους επιδράσεις στη σεροτονίνη και/ή την ντοπαμίνη.

Τα βότανα που περιέχει το Happiness Tonic είναι:

 • Mucuna Pruriens - To βελούδινο φασόλι 

Η Mucuna αποτελεί παραδοσιακό αγιουρβεδικό βότανο. Η δραστική ουσία στη Mucuna είναι η λεβοντόπα ή L-dopa. Αυτή η βιοδραστική χημική ουσία είναι ο πρόδρομος για πολλούς νευροδιαβιβαστές, όπως η αδρεναλίνη, η νοραδρεναλίνη και η ντοπαμίνη. Η Mucuna  έχει επίσης σημαντική αντιοξειδωτική δράση που λειτουργεί παράλληλα με την L-dopa για την καλή υγεία του εγκεφάλου. Όταν η L-dopa διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, βοηθά να αυξηθούν τα επιπέδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ενός βασικού νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τη ρύθμιση της διάθεσης και της γνώσης. Έρευνες προτείνουν επίσης ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν ενάντια στην οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

 • Αλμπιζία - Το δέντρο της ευτυχίας

Γνωστή και ως Ακακία Κωνσταντινουπόλεως ή Μιμόζα, η Αλμπιζία είναι ένα όμορφο δέντρο με χαρακτηριστικά ροζ λουλούδια που μοιάζουν με πομ-πομ.  "Ο φλοιός και τα λουλούδια της Αλμπιζίας χρησιμοποιούνται ως ηρεμιστικό, καταπαϋντικό φάρμακο στην παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής. Συγκεκριμένα, στην κινεζική Materia Medica κατηγοριοποιούνται ως ένα ηρεμιστικό βότανο για το  πνεύμα, ο φλοιός της θεωρείται πως σταθεροποιεί το πνεύμα, ενώ τα λουλούδια της πως το φωτίζουν. Επίσης, τα λουλούδια της έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της αϋπνίας, της αμνησίας, του πονόλαιμου, της σύγχυσης καθώς και της κατάθλιψης, της μελαγχολίας και του άγχους, στην παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής". - Michael Tierra, L.Ac.

 • Βαλσαμόχορτο - Το χόρτο του Αγίου Ιωάννη (St John's wort) 

Το Βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο είναι βότανο με γνωστές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Περιέχει διάφορες χημικές ουσίες, όπως η υπερικίνη, η υπερφορίνη και η ψευδοϋπερπρίνη, οι οποίες θεωρούνται οι κύριες πηγές της αντικαταθλιπτικής του δράσης.

Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα από νευρικά κύτταρα σε άλλα κύτταρα. Συνήθως, μετά την παράδοση του μηνύματος, οι νευροδιαβιβαστές απορροφούνται και αδρανοποιούνται εκ νέου από τα κύτταρα που τα απελευθέρωσαν. Οι χημικές ουσίες στο SΒαλσαμόχορτο μπορούν να κρατήσουν περισσότερους από αυτούς τους 'αντικαταθλιπτικούς' νευροδιαβιβαστές ώστε να χρησιμοποιηθούν για περισσότερο από το σώμα. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι το Βαλσαμόχορτο μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση της ήπιας έως μέτριας κατάθλιψης. Το Βαλσαμόχορτο έχει επίσης μελετηθεί για τη θεραπεία άλλων συναισθηματικών διαταραχών όπως του άγχους, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD), των μεταβολών της διάθεσης λόγω εμμηνόπαυσης και του προεμμηνορροϊκού σύνδρομου.

* Το Βαλσαμόχορτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με αντικαταθλιπτικά, αλκοόλ, φάρμακα και ορισμένα τρόφιμα.

 • Ashwagandha - Η δύναμη των χιλίων αλόγων

Η Ashwagandha είναι ένα από τα πιο σημαντικά βότανα της Aγιουβερδικής ιατρικής, γνωστή για τα ισχυρά "προσαρμοσιογόνα" αποτελέσματά της. Προσαρμοσιογόνα ονομάζουμε τα βότανα που προσαρμόζουν τη δράση τους ανάλογα με τις ανάγκες μας, δηλαδή προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τα προσαρμοσιογόνα βότανα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να προστατεύουν και να βοηθούν το σώμα να αντεπεξέλθει σε στρεσογόνες καταστάσεις, με διάφορους τρόπους, όπως με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βελτίωση της πνευματικής εγρήγορσης.

Επίσης, η Ashwagandha έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην υποστήριξη της λειτουργίας των επινεφριδίων, βοηθώντας τον οργανισμό να ξεπεράσει την κόπωση των επινεφριδίων και το χρόνιο στρες. Τα επινεφρίδια είναι ενδοκρινικοί αδένες που είναι υπεύθυνοι για την απελευθέρωση ορμονών (κορτιζόλης και αδρεναλίνης). Εάν τα επινεφρίδια υπερφορτωθούν εξαιτίας υπερβολικού συναισθηματικού, σωματικού ή διανοητικού στρες, μπορεί να προκληθεί "κόπωση των επινεφριδίων". Η Ashwagandha βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και στην αυξημένη κορτιζόλη.

 • Rhodiola - Η ρίζα του χρυσού τριαντάφυλλου

Η Rhodiola είναι ένα σημαντικό  βότανο, γνωστή για τα ισχυρά "προσαρμογόνα" αποτελέσματά της. 

Η Rhodiola έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως γενικό τονωτικό, για το σώμα και το μυαλό. Πρόσφατες μελέτες, που συμπεριλαμβάνουν βετεράνους στρατιώτες του Σοβιετικο-αφγανικού πολέμου, έδειξαν την καθαρή ικανότητα του βοτάνου να ανακουφίσει τα PTSD (post-traumatic stress disorder) συμπτώματα τους όπως το μετατραυματικό στρες, την κατάθλιψη, τα ψυχικά τραύματα, τη συγκέντρωση.

***

Αυτή η ισχυρή φόρμουλα είναι ένα τονωτικό διάλυμα υψηλής δραστικότητας, που εξάγεται με πεντακάθαρο νερό αντίστροφης ώσμωσης και βιολογική αλκοόλη προερχόμενη από ζαχαροκάλαμο, για να εξασφαλίσει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα (το πόσο θα απορροφήσει ο οργανισμός μας τα θρεπτικά στοιχεία).

Προτεινόμενη χρήση: 30-40 σταγόνες (δηλαδή 2.5ml) σε νερό, χυμό ή τσάι, πριν τα γεύματα. 

Μερίδες: 24 δόσεις.

Ειδοποίηση: Μην καταναλώσετε το Happiness Tonic εάν χρησιμοποιείτε αντικαταθλιπτικά ή είστε έγκυος. Τουλάχιστον 6 μήνες μετά από τη γέννα, πάρτε μια πολύ μικρή δόση εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλόχεια κατάθλιψη.


Χαρακτηριστικά Προϊόντος
Βιολογικό
Χωρίς Γλουτένη
Χωρίς Λακτόζη
Vegetarian
Vegan
Χωρίς προσθήκη Ζάχαρης
Χωρίς προσθήκη Αλατιού

Proprietary Extract Blend (1200mg): Mucuna seed, Albizia bark, Ροδιόλα root*, Ashwagandha root*, Βάλσαμο (St. Johns Wort).

Other ingredients: Filtered water, vegetable glycerin*, cane spirits*.

*Organic.


 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 50€!

 • Brand: Anima Mundi Apothecary
 • Κωδικός Προϊόντος: M.05.01.091
 • Πόντοι Ανταμοιβής: 94
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • 31,50€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 31,50€
 • Τιμή σε πόντους ανταμοιβής: 3150

Ετικέτες: Organic, Gluten Free, Vegetarian, Vegan, No Added Salt, No Added Sugar, Lactose Free, Superfoods