Umami Πάστα Σόγιας με Τζίντζερ (150γρ) Clearspring
H βιολογική Γιαπωνέζικη πάστα Umami με Τζίντζερ προστίθεται σε συνταγές για να αναδείξει και να ενισχύσει τη γεύση των συστατικών. Είναι σάλτσα σόγιας με koji, που έχει υποστεί ζύμωση με παραδοσιακό τρόπο. Με ελάχιστη ποσότητα μεταμορφώνονται οι συνταγές σε πιάτα που θα αξίζανε αστέρι Michelin!
Umami...Η πέμπτη γεύση!
Γεύση πικάντικη, γήινη που θυμίζει μανιτάρι; Kανένας από αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν ταιριάζει αρκετά για να περιγράψουμε τη γεύση Umami. Η 5η γεύση "Umami" ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιάπωνα χημικό επιστήμονα Kikunae Ikeda. Καθώς γευόταν ένα πιάτο tofu αντιλήφθηκε μία γεύση που δεν ταίριαζε με καμία από τις τέσσερις γνωστές: γλυκιά, αλμυρή, πικρή ή ξινή. Ήταν μία πέμπτη γεύση, η οποία αργότερα ονομάστηκε Umami. H έρευνα σχετικά με αυτή τη νέα γεύση τον οδήγησε στην ταυτοποίηση του γλουταμινικού αμινοξέος, κύρια ουσία του umami (βρίσκεται σε αφθονία και στο kombu). Οι ειδικοί κάλυκες που την ανιχνεύουν, εντοπίστηκαν πάνω στη γλώσσα μας το 2000 μετά από βιολογικές έρευνες.
- Χωρίς λιπαρά.
- Χωρίς κορεσμένα λιπαρά.
- Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
- Χωρίς προσθήκη ζάχαρης (με φυσικά σάκχαρα).
Χρήση: Μπορεί να προστεθεί σε όλες τις συνταγές όπως σε ψητά, μαγειρευτά, σούπες, βραστά, για να απογειώσει και να αναδείξει τις γεύσεις των συστατικών. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του, σαν μια πολυ νόστιμη μαρινάδα!
Προτάσεις σερβιρίσματος:
Ως συστατικό:
- Για να δώσετε γεύση Umami προσθέσθε κατευθείαν από τη συσκευασία σε σάλτσες, σούπες και πίτες
- Για σάλτσα σαλάτας: ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
- Προσθέτουμε σε μαγειρευτά και στο γουόκ
- Προσθέτουμε σε vegan μπέργκερ, μαζί με vegan μαγιονέζα
- Για σάλτσα μπάρμπεκιου: φτιάχνουμε μαρινάδα και απλώνουμε
- Για αντικατάσταση του αλατιού σε συνταγές: χρειάζεται ελάχιστο μιας και η γεύση είναι συμπυκνωμένη
Μόνο του:
- Απλώνουμε σε μελιτζάνες που έχουν ψηθεί στη σχάρα
- Σαν ντιπ που βουτάμε κριτσίνια
- Μέσα σε σούσι ή ως ντιπ για σούσι
- Σαν καρύκευμα σε πιάτα με ρύζι
- Σαν σάλτσα για κεμπάπ λαχανικών στη σχάρα
- Σαν σάλτσα πάνω από σαλάτα με αβοκάντο / τόφου
Χαρακτηριστικά Προϊόντος | |
Βιολογικό | ✓ |
Χωρίς Γλουτένη | ✓ |
Χωρίς Λακτόζη | ✓ |
Vegetarian | ✓ |
Vegan | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Ζάχαρης | ✓ |
Διατροφικός Πίνακας - Μέση Διατροφική Αξία /100g | |
Ενέργεια | 445kJ/ 105kcal |
Λιπαρά | 0.4g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | <0.1 |
Υδατάνθρακες | 20g |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 3g |
Πρωτεϊνη | 5.4g |
Αλάτι | 6.3g |
Σάλτσα σόγιας* (47% )(νερό, φασόλια σόγιας*, σιτάρι*, θαλασσινό αλάτι), ζυμωμένο ρύζι*(28%) (ρύζι*, koji [0.001%]), νερό, τζίντζερ*(3%). *Βιολογικής γεωργίας.