Άγαρ Άγαρ Χορτοφαγική Ζελατίνη (28γρ) Clearspring
Οι νιφάδες Άγαρ Άγαρ γνωστές και ως 'kanten' στα Ιαπωνικά, είναι μια χορτοφαγική εναλλακτική λύση στη ζωικής προέλευσης ζελατίνη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή γλυκών, ζελέ, κρέμας, μους. Είναι ένα φυτικό πηκτικό μέσο που αντικαθιστά τη ζελατίνη. Οι νιφάδες Άγαρ Άγαρ προέρχονται από φύκια της θάλασσας (gelidium amansii) και έχουν ουδέτερη γεύση.
Σήμερα, σχεδόν σε όλες τις νιφάδες Άγαρ της αγοράς, χρησιμοποιείται θειικό οξύ για να διαλύσει τα άμυλα, χημικά λευκαντικά για να καλυτερεύσουν το χρώμα και χρωστικές ουσίες για να καλυτερεύουν τη γεύση. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικοί μικροί τοπικοί παραγωγοί, όπως η οικογένεια που προμηθεύει τις νιφάδες Άγαρ στην Clearspring, οι οποίοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παραδοσιακή αργή μέθοδο παρασκευής Αγάρ.
Χρήση: Συνιστούμε την αναλογία: μια γεμάτη κουταλιά της σούπας νιφάδες Άγαρ για 250ml υγρού. Εάν το υγρό που χρησιμοποιείτε είναι όξινο, θα χρειαστεί λίγο περισσότερη ποσότητα Άγαρ
Πασπαλίστε στο υγρό μιας κατσαρόλας προτού αυτό θερμανθεί. Ζεστάνετε, χωρίς ανακάτεμα και αφήστε το να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθούν οι νιφάδες. Σερβίρετε το μείγμα σε καλούπι/φόρμα και αφήνετε να κρυώσει.
Χαρακτηριστικά Προϊόντος | |
Χωρίς Λακτόζη | ✓ |
Vegetarian | ✓ |
Vegan | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Ζάχαρης | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Αλατιού | ✓ |
Διατροφικός Πίνακας - Μέση Διατροφική Αξία /100g | |
Ενέργεια | 708kJ/177kcal |
Λιπαρά | 0.1g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0g |
Υδατάνθρακες | 0g |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 0g |
Πρωτεϊνη | 1.4g |
Αλάτι | 0.2g |
Φύκι agar σε νιφάδες.