Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Εύκολο Παγωτό Χωρίς Παγωτομηχανή! Βατόμουρο Καρύδα!

Συγραφέας admin 25/06/2024 0 Σχόλια Συνταγές,

 

 

Εύκολο Παγωτό Βατόμουρο & Καρύδα - Χωρίς παγωτομηχανή!

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά & 5 ώρες κατάψυξης | Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά | Μερίδες: 6

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

 

Για το παγωτό καρύδας:

Για το κουλί βατόμουρο:

 

ΜΕΘΟΔΟΣ:

 

1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το κουλί βατόμουρου σε μπλέντερ και χτυπήστε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

2. Αδειάστε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.

3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο.

4. Προσθέστε όλα τα υλικά για το παγωτό καρύδας σε μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

5. Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Περιχύστε το κουλί βατόμουρο και με ένα ξυλάκι για σουβλάκι (ή ο,τι άλλο έχετε) ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί εφέ 'μαρμάρου'. Αφήστε λίγη ποσότητα απ'το κουλί βατόμουρου στην άκρη, για να το σερβίρετε αργότερα με το παγωτό.

6. Τοποθετήστε το μείγμα παγωτού στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή όλη τη νύχτα, για καλύτερα αποτελέσματα.

7. Σερβίρετε το σπιτικό παγωτό με φρέσκα βατόμουρα, ψιλοκομμένα καρύδια και περιχύστε το υπόλοιπο κουλί βατόμουρου.

 

Απολαύστε το τέλειο σπιτικό παγωτό σας, γευστικό και βιολογικό!

 

Βιολογικό. Vegan. Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης.

 

(Πηγή: https://biona.co.uk/blogs/recipes