Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη

Συγραφέας admin 19/11/2022 0 Σχόλια Συνταγές,
 
 
Μήπως τα Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη είναι πιο νόστιμα από τα παραδοσιακά;
 
Διαβάστε την εύκολη και υπέροχη συνταγή της Άννας Χαλικιά από την κουζίνα της Madame Ginger*.
 
"Δε μπορούσα να πιστέψω οτι τα μελομακάρονα θα ήταν τόσο νόστιμα που θα ξεγελούσαν και ανθρώπους χωρίς δυσανεξία στη γλουτένη! Πόσο λάθος ήμουν…Τα μελομακάρονα βγήκαν πεντανόστιμα!"
 

Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη

 
Μερίδες: 25-30 μεσαία μελομακάρονα.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά.
 
 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

 
Για τα Μελομακάρονα:
 

Για το Σιρόπι:

 

EKΤΕΛΕΣΗ:

 
  1. Φτιάχνουμε πρώτα τα μελομακάρονα. Ανακατεύουμε σε μπόλ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι Schar Mix C.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Schär Mix C και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη. 
  3. Πλάθουμε μεσαία μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 20 λεπτά.
  5. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς και φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, για 5-10 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και βουτάμε λίγα-λίγα τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

 

 

 

 

*Πηγές: 

 

https://xorisglouteni.schaer.com 

 

https: www.madameginger.com

Σχόλιο