Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη
Μήπως τα Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη είναι πιο νόστιμα από τα παραδοσιακά;
Διαβάστε την εύκολη και υπέροχη συνταγή της Άννας Χαλικιά από την κουζίνα της Madame Ginger*.
"Δε μπορούσα να πιστέψω οτι τα μελομακάρονα θα ήταν τόσο νόστιμα που θα ξεγελούσαν και ανθρώπους χωρίς δυσανεξία στη γλουτένη! Πόσο λάθος ήμουν…Τα μελομακάρονα βγήκαν πεντανόστιμα!"
Μελομακάρονα Χωρίς Γλουτένη
Μερίδες: 25-30 μεσαία μελομακάρονα.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για τα Μελομακάρονα:
Για το Σιρόπι:
EKΤΕΛΕΣΗ:
- Φτιάχνουμε πρώτα τα μελομακάρονα. Ανακατεύουμε σε μπόλ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι Schar Mix C.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Schär Mix C και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.
- Πλάθουμε μεσαία μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς και φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, για 5-10 λεπτά.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και βουτάμε λίγα-λίγα τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
*Πηγές:
https://xorisglouteni.schaer.com
https: www.madameginger.com
Σχόλιο