Ιαπωνικά Δαμάσκηνα Umeboshi (200γρ) Clearspring
To βιολογικό Umeboshi της Clearspring είναι αλμυρό τουρσί από δαμάσκηνα που χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα. Τα αλμυρά δαμάσκηνα είναι ένα από τα πιο αξιόλογα παραδοσιακά φαγητά της Ιαπωνίας, σεβαστό από τους αρχαίους χρόνους ως καθημερινή τροφή αλλά και ένα ισχυρό τονωτικό για την υγεία.
Ως φάρμακο, τα Umeboshi είχαν πρωτοαναφερθεί σε ιατρικό κείμενο που γράφτηκε περίπου χίλια χρόνια πριν. Παραδοσιακά, χρησιμοποιήθηκαν για την πρόληψη της κόπωσης, τον καθαρισμό του νερού, την αποτοξίνωση του σώματος και τη θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών όπως η δυσεντερία, ο τυφοειδής πυρετός και η τροφική δηλητηρίαση.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου των Σαμουράι, η οποία διήρκεσε κυρίως μέσα στο Μεσαίωνα, το τουρσί δαμάσκηνων ήταν το πιο σημαντικό τρόφιμο του στρατιώτη. Χρησιμοποιήθηκε για να προσθέσει γεύση σε φαγητά όπως ρύζι και λαχανικά, ενώ η υψηλή οξύτητα του το έκαναν ένα εξαιρετικό 'καθαριστικό' για το νερό και τα τρόφιμα καθώς και ένα αποτελεσματικό αντίδοτο ενάντια στην κόπωση.
Tα δαμάσκηνα Umeboshi μπορείτε να τα απολαύσετε με πράσινο τσάι (συχνά τα προστεθούν μέσα στο τσάι), επειδή οι 'αντίθετες' γεύσεις τους συμπληρώνουν ευνοϊκά η μια την άλλη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του αλατιού στο μαγείρεμα ή για να προσθέσετε βάθος στη γεύση κατά την προετοιμασία ρυζιού, σούσι, οσπρίων ή λαχανικών. Επειδή είναι μια συμπυκνωμένη τροφή, απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα στη μαγειρική. Μπορεί επίσης να τριφτεί σε μαγειρεμένο καλαμπόκι ή να χρησιμοποιηθεί, όπως παραδοσιακά, σκέτη η σάρκα του ως χωνευτικό τονωτικό.
Τρώγοντας ένα αλμυρό δαμάσκηνο το πρωί, πριν από το πρωινό, ενισχύει την πέψη όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα δαμάσκηνα Umeboshi έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (σημαντικό για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, μείωσης του στρες και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού), θειαμίνη (σημαντική για ένα υγιές νευρικό σύστημα, το μεταβολισμό και την πέψη) και ριβοφλαβίνη (για σχηματισμό αντισωμάτων, υγιή μεταβολισμό και παραγωγής κορτιζόλης).
Τα δαμάσκηνα Umeboshi περιλαμβάνονται στις αλκαλικές τροφές που καταπολεμούν με φυσικό τρόπο τους παθογόνους οργανισμούς και εξουδετερώνουν πλήρως το όξινο περιβάλλον που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη πολλών παθήσεων.
Βιολογικά. Χωρίς γλουτένη. Vegan.
Χαρακτηριστικά Προϊόντος | |
Βιολογικό | ✓ |
Χωρίς Γλουτένη | ✓ |
Χωρίς Λακτόζη | ✓ |
Vegetarian | ✓ |
Vegan | ✓ |
Χωρίς προσθήκη Ζάχαρης | ✓ |
Διατροφικός Πίνακας - Μέση Διατροφική Αξία /100g | |
Ενέργεια | 134kJ/ 32kcal |
Λιπαρά | <0.5g |
Εκ των οποίων κορεσμένα | <0.1g |
Υδατάνθρακες | 4.3g |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 1g |
Πρωτεϊνη | 1.3g |
Αλάτι | 17.5g |
Γιαπωνέζικα δαμάσκηνα* ume (79%), θαλασσινό αλάτι, φύλλα shiso* (perilla) (6%). *Βιολογικής Γεωργίας.